lauantai 21. kesäkuuta 2014


Ensimmäiset viikot täällä Tansaniassa ovat kuluneet kuin siivillä. Meillä on ollut noin 11 päivää aikaa perehtyä uuteen arkeen, kotivahtina oloon ja oppia liikkumaan Arushassa. Muutama päivä sitten ihanat ystävät/työkaverimme starttasivat Suomi-lomalle ja me ollaan nyt vähän niin kuin omillamme. Työhön perehdytys vielä onneksi jatkuu... Ollaan saatu upeat evästykset ja alkuperehdytykset ja ennen kaikkea pehmeä lasku elämään täällä. Kiitos Danielille ja Johannalle näistä alkumetreistä ja että kestitte perhekoon hetkellisen triplaantumisen! Heinäkuun puolessa välissä pääsemme sitten muuttamaan omaan kotiin, siihen asti vielä väliaikaisasumista.

Tero on viilettänyt paikasta toiseen, ollut palavereissa, hakenut rahtia, avannut puhelinliittymiä ja pankkitilin, ajellut ympäriinsä tottuakseen vasemmanpuoleiseen liikenteeseen ja opetellakseen ne tärkeimmät reitit akselilla koti - kauppa - vesipiste - sähköpiste - lääkäri - kirkko - Habari Maalum - koti.

Eilen minäkin "pääsin" ekaa kertaa rattiin. Jostain sekin on pakko aloittaa ettei kynnys nouse liian korkeaksi. Tällä kertaa liikenne on tuntunut erityisen hasardilta. Toisin kuin edellisillä kerroilla Afrikassa, nyt on tiennyt, että kohta joudun itse rattiin ja on siksi seurannut liikennettä kauhunsekaisin tunnelmin.

Jos Tero on ollut paljon liikenteessä, mä olen sen sijaan ollut paljon lasten kanssa ja ottanut vähän takaisin sitä kiireistä lähtöhässäkkää. Opetellut siinä sivussa keittiöpuuhia ja mitä ruokia täällä voi ja kannattaa laittaa, miten hedelmistä ja vihanneksista tehdään syömäkelpoisia. Koittanut kartuttaa swahilin perussanavarastoa ainakin tervehdysten, kohteliaisuuksien ja kaupassa käynnin osalta.

Lapset ovat aistineet ja tutkineet uuden maan erilaisuutta.
"Täällä on kyllä tosi erilaista kuin Suomessa!”
"Puuro maistuu täällä paremmalta."
"Voisko tänne perustaa jääkiekkojoukkueen?"
"Miksi kaduilla on niin paljon roskia ja vuohia?"
"Noi lapset on kyllä tosi ilosia ja kivoja, kun ne aina vilkuttaa meille
"Mikä täällä vessassa haisee, Suomessa ei vessat haise."
" Voitaisko me vaan syödä näitä mangoja koko loppu elämä?"
"Äiti, toi mies sano mulle habari”
"Täällä kaikki tervehtii. Miks ne tervehtii vaikka ne ei tunne meitä?"

Ollaan uuden edessä monella tapaa, mutta tuntuu niin hyvältä ja oikealta olla täällä.



17 kommenttia:

  1. Ihana kuulla teistä ja teidän alkutaipaleella siellä kaukana. Olette viime viikkoina ollut erityisen paljon mielessä ja rukouksessa! Taivaan Isän hellä huolenpitoa toivottelen täältä niin kylmästä kotisuomesta ja Keuruulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ajatuksista ja rukouksista <3 Ihanaa kesää sinne teille ja kiva kun IG päivittyy sun osalta ;)

      Poista
  2. Ihanaa kun saitte blogin pystyyn. Halauksia teille ihanat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti muru! Sinne kans! Laita jotain teidän kesäkuulumisia vaiks fb:n kautta <3

      Poista
  3. Jes! tätä jään seuraamaan :) go te! <3

    VastaaPoista
  4. Muistin just, että unohdin antaa teille ne "teach yourself swahili"-kirjat! No, varmasti pärjäätte ilmankin :) Haikean onnellinen ja kiitollinen mieli siitä, että teidän arki ja elämä on nyt siellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl niitä ois nyt tarvittu... Mut ehkä nää päivittäiset kohtaamiset opettaa sen verran mitä pystyy päivässä vastaanottaa - tällähetkellä ;) Miss You!

      Poista
  5. Ihana juttu ja ihana kuulla, että 'tuntuu oikealta'! Kuinka järjettömän tärkeitä ne sellaiset tunteet onkaan.
    Teiän lapset on kyllä niin viti-valkoisia, että ootte varmaan erikoinen nähtävyys koko kaupungille. Siunausta jokaiselle uudelle askeleelle ja erityisesti siihen liikenteeseen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina. Kyllähän me vähän erotutaan joukosta ;)

      Poista
    2. Joo, kyllähän me vähän erotutaan joukosta :) Ihanaa kesää sinne ja siunausta uusiin tuuliin <3

      Poista
  6. Kiva kun alotit blogin, ihana lukea ja jäädä seuraamaan. Hyvä kun menit jo rattiin, on se tosi erilaista, mutta you will get used to it, usko vaan! :) Noi lasten kommentit on ihan parhaita. Halit sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tsempeistä... Ja siitä kun on joku joka tietää tän kaiken... <3 Halaus.

      Poista
  7. Tästä se lähtee - blogimaailman uusi tähti on syttynyt. We want more.... :) Hugs <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha... kyllähän se kun on joutunut koota tiimin ympärille tätä blogia varten, että kiitti teknisestä tuesta :)... Mut joo kiitti tsempeistä. Eiköhän se tästä, kun muistaa kantaa kameraa mukana!

      Poista
  8. Ihana kuulla teistä ja hienoa että olette kotiutumassa pikku hiljaa! Alvarille erityiserityisterkut ja tuo sählymaila!!!! Niin tuttu juttu! Iloa ja valoa koko perheelle:) pirjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo, voin kuvitella, että tuttu näky tuo sählyn pelaaja! Nyt on jo vaihtunut maila jalkapalloon! Monta innokasta pelikaveriakin onneksi löytynyt :)

      Ihania kesähetkiä sinne!

      Poista