sunnuntai 21. joulukuuta 2014


Ollaan virittäytymässä joulutunnelmaan. Kun moni asia on niin uutta ja erilaista, jouluun kuulumatonta, silloin onneksi edes jotkut tutut asiat tekevät jouluisen tunnelman: koristeet, laulut, tuoksut ja maut.

Olipa onni, että saatiin kokeneimmilta muuttajilta niin hyvät ohjeet pakata paljon tuttuja joulukoristeita mukaan. Ne ovat tuntuneet nyt erityisen tärkeitä täällä jouluvalmisteluissa.
Lapset odottavat joulua samoin kuin Suomessakin. Kivat suklaakalenterit pitävät huolen, että päivissä pysytään ajantasalla. Maijan kanssa leivottiin jo marraskuussa ekan kerran pipareita ja jouluturttujakin on kokeiltu. Ikävä vaan meinaa olla pakasteallasta ja puolivalmisteiden helppoutta... Ostettiin marketista muovikuusi - apua! Mutta ihan hieno siitä tuli, kun koristeet ja valot olivat paikoillaan. Näillä mennään!

Pienet hetket ovat ne tärkeimmät. Yhdessä muiden suomalaisten kanssa vietimme Korpeloilla Kauneimmat joululaulut -iltaa. Lapset esittivät tunnelmallisen joulukuvaelman ja herkuttelimme tutuilla jouluherkuilla. Ilta päättyi tonttuleikkeihin ja joulupukin vierailuun. Meille kaikille jäi illasta niin hyvä ja jouluinen fiilis.

Näissä olosuhteissa on pakkokin riisua joulusta turha hössötys. Ruokakaupasta ei luultavasti saa kaikkia tarvittavia aineita ja siten on taas sovellettava...Turha yrittää tavoitella täydellisyyttä ja ilo on otettava niistä pienistä onnistuineista hetkistä/jutuista.  Lasten joululahjat on onneksi saatu salakuljetettua Suomesta, joten joululahjaostokset jäävät pois, toisaalta eipä täällä niitä ostoskeskuksiakaan pahemmin ole.

Ihanan odottava tunnelma täällä joulun lähestyessä. Ainakaan toistaiseksi ei vielä kova koti-ikävä vaivaa vaikka kyllä lumikuvia katsellessa meinaa tehdä tiukkaa...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti