torstai 11. joulukuuta 2014Marraskuussa meillä oli mahdollisuus nähdä uusia puolia asuinmaastamme. Saimme pitää vieraanamme myös rakasta ystävääni, Maijaa, joten oli mahtavaa esitellä hänelle tavallisen arkemme lisäksi myös jotain Tansanian helmiä. Reissasimme jonkun verran työn puitteissa ja siihen lisäksi muutama viikonloppureissu. On ollut uskomattoman hienoa nähdä taas lisää Tansanian monipuolisuutta. Ehdottomasti työn plussia!

Tätä maata on helppo rakastaa. Ihmisten avuliaisuus ja ystävällisyys jaksaa yllättää uudelleen ja uudelleen. Suosittelen lämpimästi reissukohteeksi. Välillä harmittaa kun yleisesti ottaen Afrikkaan liittyy ihmisten mielissä niin monia stereotypioita ja ehkäpä näiden vuoksi moni suuntaa matkansa muualle. Toki turismi työllistää jo täällä paljon ihmisiä ja se on Arushassakin keskeinen elinkeino, johtuen suurten kansallispuistojen, kuten Ngorongoron ja Serengetin, läheisyydestä. Me vierailimme tällä kertaa päiväselti Tarangiressä ja yhden yön reissulla kävimme Ngorongoron kraaterissa. Siellä sai todella ihastella leijonia aivan lähietäisyydeltä.

Viimeiset yhteiset hetket Maijan kanssa vietimme Panganissa Tansanian rannikolla. Jäähyväiset olivat taas kerran niin haikeat. Tuntuu hetkellisesti kuin jäisi aivan yksin tänne. Saimme kaikki kokea itsemme tosi siunatuiksi ja tärkeiksi Maijan vierailun aikana. Miten tärkeää onkaan saada jakaa ilot ja surut ystävän kanssa. Saa nähdä, jos Maija suostuisi vielä tekemään retkestään pienen vieraskynäkirjoituksen tänne blogiin!

3 kommenttia:

  1. Just eilen illalla sain henkilökohtaisen matkakertomuksen kuvien kera ;) Ihania kuvia, ihana maa ja kuinka iloinen oonkaan, että saitte kokea ton ajan yhdessä!

    VastaaPoista
  2. Vau, mitä maisemia! Harvemmin tosiaan tulee ajateltua Afrikkaa (Välimeren rannikon maita lukuunottamatta) potentiaalisena lomakohteena, vaikka näkemistä ja kokemista siellä varmasti riittäisi. Tämä postauksesi sai ainakin mulle ahaa-elämyksen aikaan. Ehkä vielä joskus suuntaan omankin matkani Afrikkaan... Mukavaa joulunalusaikaa teille sinne!

    VastaaPoista
  3. Voi että kun tulee hyviä muistoja Peponista. Monta hienoa hetkeä siellä vietettiin. Nauttikaa arjen pienistä asioista ja voitoista. Be blesses!

    VastaaPoista